Bel voor vragen: 058 - 30 10 000

Malabrigo

Malabrigo is een familie bedrijf uit Montevideo, Uruguay en staat bekend om haar handgeverfde garens en bijzondere kleuren. De Malabrigo garens worden gemaakt van de zachtste materialen en bij het verven laat men zich inspireren door de natuur. Dit zie je terug in de namen van de ca 300 kleuren en kleurstellingen.

De meeste garens worden gesponnen van 100% merino wol uit Uruguay. Deze schapen worden op de traditionele manier gehouden, in de vrije natuur en met respect voor de dieren.Als bedrijf spant Malabrigo zich in om zo milieuvriendelijk te produceren.

Het verven van de wol is handwerk. Dit betekent dat geen enkele streng hetzelfde is. Zelfs niet binnen hetzelfde "verfbad". Deze verschillen in kleur zijn groter naarmate er met meer kleuren geverfd is. Dit is echt iets om rekening mee te houden als je Malabrigo wol koopt: beter een streng teveel (terugbrengen kan altijd) dan een te weinig want precies dezelfde kleur krijg je helaas nooit weer.

Tenslotte: Malabrigo wol is extreem zacht. Dit houdt ook dat deze wol gevoelig is voor "pillen", pluizen en in het slechtste geval: vervilten. Dit is een natuurlijk gevolg van de zachtheid van het materiaal.

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.
9.3 out of 10 based on 786 ratings.