Bel voor vragen: 058 - 30 10 000

Fyberspates

Jeni Hewlett begon in 2005 met het verven van garens in haar eigen keuken. Handgeverfde garens waren in die periode nog vrijwel niet te koop en Fyberspates was geboren. Het bedrijf groeide en al snel werd duidelijk dat de keuken niet groot genoeg was om aan de toenemende vraag te volden.

Besloten werd om de productie en het verven van de garens uit te besteden en zo is de Scrumptious -lijn ontstaan. Jeni wilde graag handgeverfde garens in de Fyberspates collectie houden en ook dit werd uitbesteed aan de fabriek in Peru. Een hele onderneming om de werkers in Peru het met de hand verven van wol te leren. Uiteindelijk resulteerde dit in Viviacious en (later) Gleem lace. Later kwam er Cumulus bij, een heerlijk zacht en pluizig Alpaca garen.

Fyberspates werkt veel samen met ontwerpers en biedt hen de mogelijkheid om eigen garens te ontwikkelen. De SocksYeah! range van Rachel Coopey is daar een mooi voorbeeld van. Rachel heeft een prachtig palet aan kleuren uitgezocht  om haar sokkenpatronen er echt "uit" te laten springen. En dat is heel goed gelukt met de SocksYeah ! collectie.

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.
9.3 out of 10 based on 786 ratings.