Bel voor vragen: 058 - 30 10 000

Verwisselbare breinaalden set kopen

Waar moet je op letten als je een set verwisselbare breinaalden wilt kopen? Er zijn zoveel verschillende sets te koop dat het soms lastig is om een keuze te maken. Wereldwol heeft verschillende sets van de kwaliteitsmerken zoals Chiaogoo, HiyaHiya en Addi in het assortiment. Hier vind je vast een set die bij jou past.

Je koopt meestal een breinaalden set omdat je niet van alle maten en lengtes losse rondbreinaalden wilt hebben. Een set is dan gemakkelijk omdat je alle combinaties kunt maken. Je kunt zelfs een breiwerk even wegleggen en de naalden voor iets anders gebruiken. Hoe handig is dat?

Bedenk van tevoren met welke naalden het het meest breit. Als je vrijwel nooit dikker dan 5 mm gaat heb je misschien geen uitgebreide set tot en met 10 mm nodig. En als je dan toch een 6 mm naald nodig hebt kun je deze apart aanschaffen.

Maar met een complete set ben je natuurlijk in een keer klaar. Da's ook wel fijn. En brei je meestal met dunne naalden dan zijn de  sokkensets iets voor jou. Extra dunne naalden vanaf 1,75 mm tot en met 2,5 mm

Naaldpunten

Scherp of standaard

De naaldpunten bepalen voor een groot deel het breiplezier. Als jouw punten niet scherp genoeg zijn wordt kant breien (lace) een hele vervelende klus. En voor "gewooon" tricotsteek heb je misschien liever een wat stompere naald.

Over het algemeen zijn de naaldpunten van Chiaogoo en Hiya Hiya scherp en de Addi naalden iets stomper.

Materiaal

 Als je lekker snel wilt breien is het prettig als de steken gemakkelijk over de naalden glijden. Het oppervlak moet glad zijn. Ook daarin zijn verschillen. 

RVS: Lekker glad zonder glibberig te zijn. Het oppervlak schittert niet en je kunt de steken goed zien. Hypoallergeen (geen nikkel).Zeer sterk, en buigt niet gemakklijk.

Bamboe: Voelt warm en licht aan in de hand en is minder glad dan RVS. Kwetsbaarder dan RVS en kan breken. Iets stompere punt.

Metaal vernikkeld: Super glad en glimmend materiaal van Addi, In de loop van 2017 wordt al deze vernikkelde naalden vervangen door een nikkelvrije coating die even glad is. Iets stompere punt. Onbuigzaam.

(olijf)hout: lichtgewicht naalden in een donkere kleur. Glad oppervlak, tussen bamboe en rvs in. Scherpere punt dan bamboe. Kwetsbaar want deze naalden kunnen ook breken.

Lengte van de naalden

De standaard lengte van de naalden is 12-13 cm. Dit is een lengete waarmee je eigenlijk alles breien kunt, behalve echt kleine rondes vanaf 40 cm.

Brei jij vaak kleine rondjes (vanaf 40 cm ) ? Dan adviseer ik korte naaldpunten van 8- 10 cm te nemen met een korte kabel. Hierme kun je gemakklijker in het rond breien dan met een lange naald.

Lange en korte naalden zijn er zowel in RVS als bamboe. Als complete set en los te koop.

Kabels

materiaal

De kabels die wij in het assortiment hebben zijn van verschillende materialen gemaakt.

non-memory steel: van Chiaogoo zijn dit de bekende RED kabels. Dit zijn relatief stugge kabels met een rode coating. deze kabels zijn bijzonder en uniek vor Chiaogoo omdat ze niet kunnen " knikken"  zoals kabels van nylon dat soms wel doen.

Nylon De nylon kabels zijn er in verschillende diktes en zijn dus meer of minder flexibel. De standaard Addi kabels zijn reatief stug, de HiyaHiya Kabels flexibeler.

koppeling

schroef HiyaHiya en Chiaogoo hebbne een schroefkoppeling die tijdens het breien absoluut vast blijft zitten mits je ze goed hebt aangerdraaid.

bajonet Addi naalden hebben een "draai en klik" mechaniekje dan ook geod vast blijft zitten. Let erop dat je tijdens het breien de kabel niet in de naald duwt watn dan kan de kabel losschieten.

swivel

Dit houdt in dat de kabel "draait" ten op zichte van de naald. Zodoende kan de kabel minder snel opkrullen en dat breit prettiger. Het swivel mechaniek vind je op alle kabels van HiyaHIya en de SPIN kabels van Chiaogoo. 

lengte

Kabels zijn er in verschillende lengtes vanaf 20 cm (geschikt voor korte naaldpunten) tot en met 125 cm.

Uitbreiding

Van alle merken zijn de onderdelen (naalden en kabels) uit de sets ook los verkrijgbaar. HiyaHiya en ChiaoGoo hebben daarin het meest uitgebreide aanbod.

Verschillende sets

 

De Click sets van Addi bevatten breinaalden vanaf 3,5 mm tot en met 8, 9 of 10 mm (afhankelijk van de set). Er is maar 1 soort kabel en die past op alle naalden. Super gemakkelijk en de Basis set is een echt all rounder. Je hebt in een aankoop alle naalden voorhanden. 

nadeel: niet dunner dan 3,5 mm en niet iedereen gebruikt de dikkere naalden. geen ruimte voor extra naalden in het mapje.

Chiaogoo

breinaalden sets chiaogoo

De verwisselbare breinaalden sets zijn er in RVS (Twist) en Bamboe (Spin). Van zowel Twist als Spin zijn er small sets (naalden tot en emt 5 mm) en Complete sets (naalden vanaf 2,75 mm tot en met 10 mm). Zoel met lange (normale) naaldne als korte naaldne van 10 cm.

Van de Twist set is er een mini variant gemaakt met extra dunne naalden vanaf 1,5 mm tot en met 2,5 mm. Beide zowel in klange als korte naalden te verkrijgen. Wat ons betreft de beste koop.

Hiyahiya

hiya hiya breinaalden sets

 

Ook van HiyaHiya zijn er sets van RVS en van Bamboe. Deze zijn bij ons alleen in small (tot en met 5mm) verkrijgbaar in lange naalden.  Hiyahiya maakt onderscheid tussen SHARP en STEEL. Sharp is (uiteraard) scherper dan steel.

Ook is er een leuke kleine sokken breinaaldnen set met dunne naaldjes.

 

9.3 out of 10 based on 786 ratings.