Bel voor vragen: 058 - 30 10 000

Malabrigo Lace

Malabrigo Lace

De ALLER ALLER  laatste kleuren Malabrigo lace !

shocking pink (roze) 1
Stonechat 1
Violetas2
Let OP: omdat dit de laatste strengen zijn kan het voorkomen dat de verfbaden verschillend zijn. 
Heerlijk breien met merino wol. DIt prachtige breigaren is gesponnen van de fijnste merino wol uit het noorden van Uruguay. Malabrigo staat bekend om de prachtige kleuren van hun breigarens. 
Malabrigo lace is heel geschikt voor het fijne kantbreien. Het is perfect breigaren om een sjaal mee te breien, ook (vooral) voor beginners. Dit breigaren rekt een beetje mee bij het breien en blockt ook heel goed. Brei Malabrigo met de speciale lace breinaalden van Chiaogoo.


Voor een ruime driehoekige sjaal heb je minimaal 1,5 streng Malabrigo lace nodig. 


Strengen van 50 gram, looplengte ca 430 meter. Dikte van de breinaalden is afhankelijk van het patroon.Strengen wol moet je eerst tot een bolletje winden voordat je gaat breien of haken

Malabrigo
Onze klantbeoordelingen

Snelle verzending. Lees meer.

Gratis verzending boven €50,00.
Lees meer over verzenden

14 dagen niet goed geld terug garantie.

Bel of email ons voor meer informatie. info@wereldwol.nl of 058-30 10 000

Productbeschrijving

Details

Malabrigo lace is een enkeldraads (ongetwijnd) breigaren. De draad is een beetje pluizig maar heel sterk. Voor alle ongetwijde draden en zachte (pluizige) garens geldt dat deze bij intensief gebruik kunnen gaan vervilten en of "pillen".  Bijvoorbeeld op plaatsen waar twee lagen over elkaar schuren. Dit geldt ook voor malabrigo lace. Wees daarom voorzichtig met wassen (niet in heet water, wasmachine of met veel wasmiddel). Pillen kun je evt. voorzichtig verwijderen met een scheermesje, dat is beter dan met geweld de pillen eraf te trekken. Er zijn ook speciale pluizenscheer apparaatjes in de handel.

Omdat alle strengen handgeverfd zijn er vaak sprake van (meer of minder) kleurverschil tussen de verschillende strengen, ook binnen hetzelfde verfbad. Om grote kleurovergangen te voorkomen in je werkstuk kun je afwisselend met twee strengen breien (2 toeren streng 1, en 2 toeren streng 2).
Handwas in een wolwasmiddel en liggend drogen uit direct zonlicht.

Extra informatie

Extra informatie

Merk Malabrigo

Wasvoorschrift

Veel van onze breigarens zijn handgeverfd en gesponnen van mooie materialen. Deze materialen zijn kwetsbaar. Dat vraag om de juiste behandeling bij het wassen van je werkstuk.

Handwas Tenzij anders is aangegeven adviseren wij om alles met de hand the wassen. Gebreide kanstjaals zijn zeer kwetsbaar en kunnen gewoonweg niet in de machine..

Gebruik een mild wasmiddel. Een wasmiddel speciaal bedoeld voor gebreide wol is zeer aan te raden. Bijvoorbeeld Eucalan Het voordeel van deze wasmiddelen is dat je niet hoeft te spoelen waardoor de kans op vervilten en vervormen klein is.

Help! de wol geeft af bij het wassen (en het breien)!; het afgeven/aflaten van verf tijdens het wassen (en soms tijdens het breien op je handen) kan voorkomen bij handgeverfde breigarens. Na het verven worden de garens gewassen maar soms blijft er nog enige verf achter. Ook bij een tweede keer wassen kan er nog verf in het spoelwater zitten.

9.3 out of 10 based on 786 ratings.