Bel voor vragen: 058 - 30 10 000

Muness Tower mixed magenta

Muness Tower shawl

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 4,50

* Verplichte velden

Muness Tower is een rechthoekige shawl waarin heel subtiel glaskralen verwerkt zijn. Vanzelfsprekend kun je de kralen ook weglaten.  Deze sjaal is lekker lang zodat je m enkele keer om kunt slaan.


Je hoeft niet heel ervaren te zijn om deze sjaal te breien maar je moet wel overweg kunnen met telschema's. Lees hier het artikel over hoe je telschema's moet lezen.


Muness Tower is een ontwerp van Monique Boonstra (Kantwerk) voor Wereldwol. Het kantpatroon is ook gebruikt in de driehoekige sjaal Muness van de hand van Monique.


Om deze sjaal te breien heb je 750 meter van een dun (kant) garen nodig. Het voorbeeld is gebreid met Fyberspates Gleem Lace (50% zijde-50% wol) in de kleur Spiced Plum (700). Eigenlijk zijn alle kantgarens met een looplengte van ca 800-100 meter op 100 gram geschikt voor deze sjaal, bijvoorbeeld Malabrigo lace. Hou je van zijde of kun je niet goed tegen wol? Neem dan Precious Lace.


Nu: bij aankoop van 1 streng Gleem lace is dit patroon GRATIS

LET OP: dit is een download artikel. Na ontvangst van uw betaling ontvangt u een orderbevestiging in uw email. In deze email vind u een link waarmee u het patroon kunt downloaden.  Het patroon kunt u maximaal 3 x downloaden. Sla het dus direct op op uw computer of print het uit.

Onze klantbeoordelingen

Snelle verzending. Lees meer.

Gratis verzending boven €50,00.
Lees meer over verzenden

14 dagen niet goed geld terug garantie.

Bel of email ons voor meer informatie. info@wereldwol.nl of 058-30 10 000

Productbeschrijving

Details

Muness Tower, Nederlandstalig breipatroon voor gevorderde breisters. Alleen teltekeningen,  geen rij tot rij uitgeschreven instructies.

Kijk hier voor een artikel over het lezen van teltekeningen.

Gebruikte steken: recht, averecht, 2 recht samen, 3 recht samen, slip slip recht. 

Materiaal: 750 meter garen in kantgewicht (= ca 800-1000meter op 100 gr). Paarse voorbeeld is gebreid in Fyberspates Gleem Lace (1 streng, 100 gr) en het roze voorbeeld in Malabrigo lace kleur Brisa (2 strengen a 50 gr).

Breinaalden: 3,5 mm, haaknaald 0,75 mm (voor het plaatsen van de kralen)

Maat: 180 x 54 cm na opspannen.

Ook (optioneel): ca 630 kralen  maat 6/0 Voor Malabrigo en maat 8/0 voor Gleem Lace.

Optioneellace blocking kit voor het opspannen van de shawl. Eucalan wasmiddel.

LET OP: dit is een download artikel. Na ontvangst van uw betaling ontvangt u een orderbevestiging in uw email. In deze email vind u een link waarmee u het patroon kunt downloaden.  Het patroon kunt u maximaal 3 x downloaden. Sla het dus direct op op uw computer of print het uit.

Extra informatie

Extra informatie

Merk Nee

Wasvoorschrift

Veel van onze breigarens zijn handgeverfd en gesponnen van mooie materialen. Deze materialen zijn kwetsbaar. Dat vraag om de juiste behandeling bij het wassen van je werkstuk.

Handwas Tenzij anders is aangegeven adviseren wij om alles met de hand the wassen. Gebreide kanstjaals zijn zeer kwetsbaar en kunnen gewoonweg niet in de machine..

Gebruik een mild wasmiddel. Een wasmiddel speciaal bedoeld voor gebreide wol is zeer aan te raden. Bijvoorbeeld Eucalan Het voordeel van deze wasmiddelen is dat je niet hoeft te spoelen waardoor de kans op vervilten en vervormen klein is.

Help! de wol geeft af bij het wassen (en het breien)!; het afgeven/aflaten van verf tijdens het wassen (en soms tijdens het breien op je handen) kan voorkomen bij handgeverfde breigarens. Na het verven worden de garens gewassen maar soms blijft er nog enige verf achter. Ook bij een tweede keer wassen kan er nog verf in het spoelwater zitten.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

9.3 out of 10 based on 786 ratings.