Bel voor vragen: 058 - 30 10 000

book of haps wereldwol

Book of Haps

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 24,95

Kate Davies heeft weer een heel mooi boek met breipatronen gepubliceerd: The book of Haps.


Een "hap" is in het Schotse dialect het woord voor eenvoudige sjaal of omslagdoek. Haps zijn bekend van de Shetland Eilanden waar ze heel veel gebreid werden en worden.


In het eerste deel van dit boek vind je (zoals we gewend zijn van historica Kate Davies) een uitgebreide beschrijving van de Hap in historisch en cultureel perspectief.  In het tweede deel van het boek zijn 13 ontwerpers aan de gang gegaan met hun interpretatie van de Hap. Dit resulteerde in 13 nieuwe breipatronen om een "moderne" hap zelf te breien.


Dit boek is in het Engels geschreven. De breipatronen zijn uitgebreid beschreven en waar nodig zijn er teltelkeningen of schema's aan toegevoegd.


In het boek vind je een code waarmee je de PDF's van de patronen kunt downloaden via Ravelry.


De grijze sjaal UNICA wordt gebreid met twee strengen Vivacious 4ply. 


 

Kate Davies
Onze klantbeoordelingen

Snelle verzending. Lees meer.

Gratis verzending boven €50,00.
Lees meer over verzenden

14 dagen niet goed geld terug garantie.

Bel of email ons voor meer informatie. info@wereldwol.nl of 058-30 10 000

Productbeschrijving

Details

The Book of Haps-Kate Davies Engelstalig boek met 13 breipatronen, in kleur 120 pagina's. breiboeken kunnen niet geruild worden.

Extra informatie

Extra informatie

Merk Kate Davies

Wasvoorschrift

Veel van onze breigarens zijn handgeverfd en gesponnen van mooie materialen. Deze materialen zijn kwetsbaar. Dat vraag om de juiste behandeling bij het wassen van je werkstuk.

Handwas Tenzij anders is aangegeven adviseren wij om alles met de hand the wassen. Gebreide kanstjaals zijn zeer kwetsbaar en kunnen gewoonweg niet in de machine..

Gebruik een mild wasmiddel. Een wasmiddel speciaal bedoeld voor gebreide wol is zeer aan te raden. Bijvoorbeeld Eucalan Het voordeel van deze wasmiddelen is dat je niet hoeft te spoelen waardoor de kans op vervilten en vervormen klein is.

Help! de wol geeft af bij het wassen (en het breien)!; het afgeven/aflaten van verf tijdens het wassen (en soms tijdens het breien op je handen) kan voorkomen bij handgeverfde breigarens. Na het verven worden de garens gewassen maar soms blijft er nog enige verf achter. Ook bij een tweede keer wassen kan er nog verf in het spoelwater zitten.

9.3 out of 10 based on 786 ratings.