Twist Collectieve is een online brei-magazine. Er staan breipatronen in en achtergrond verhalen over breien. Twist Collective is een initiatief van de Canadese Kate Gilbert, de ontwerpster van de geniale en veel gebreide Clapotis.

Twist biedt individuele ontwerpers een podium voor hun werk en geeft daarvoor een faire vergoeding. Je hoeft geen abonnement te nemen en je betaalt alleen voor de patronen die je wilt downloaden. Handig toch?

 In de laatste uitgave (spring/summer 2015) staat een hele mooie lace sjaal van een zeer goede bekende: Monique Boonstra! Heel erg mooi voor haar en natuurlijk fijn voor ons want nu kunnen we haar Carajillo sjaal gaan breien!

 

Foto's Chrissy Jarvis voor Twist Collective

Ik zie het al helemaal voor me in Scrumptious lace Magenta!

scrumptious lace magenta

 

Als je van kantpatronen houdt (en van een brei-uitdaging) is de patronen-shop van Monique een aanrader! Voor verschillende moeilijkheids- en ervaringsniveaus zijn er patronen te vinden. Alle patronen zijn los te bestellen en te downloaden.

Er staan natuurlijk nog veel meer leuke breipatronen in deze editie van Twist. Zelf vind ik Friesland ook erg leuk, en niet alleen vanwege de naam (en de lieve baby)  :)

foto  Twist Collective