teacosy1

Herinner je de Starsky and Hutch Tea cosy nog? Het breipakketje van Fyberspates?

Nou,  ik wilde er natuurlijk zelf ook een hebben als voorbeeld voor de winkel en omdat het zo gezellig staat op m'n nieuwe tafel. Afgelopen weekend heb ik zelf de theemuts gebreid en dat ging zo: 

10.00 uur: Bolletje opwinden, steken opzetten, en breien van de body. Dit duurde ongeveer 2 uurtjes. Ik gebruikte breinaalden 8 mm.

theemuts breien

Even proberen of het om mijn theepot van ca 48 cm past.

teacosy3

Het past! Snel verder met het breien van de kraag.  Dit duurde ongeveer 20 minuten. Vervolgens de zijkanten dichtmazen en steken opnemen voor de "mouwen".

teacosy5

Ik  brei graag met de "magic loop" methode en zo heb ik de mouwen ook gebreid. Hier ging ik trouwens fraai de mist in want ik breide de tuit-mouw aan de verkeerde kant. Ik ben rechtshandig en wil de knopen dus kunnen zien als ik de thee inschenk. Kortom, kostbare minuten verloren en ook het opnemen van de steken ging niet helemaal soepel. Twee keer uitgehaald... In totaal ben ik bijna een uur met die mouwen bezig geweest.

teacosy4large

Het breien is klaar. Nu nog afwerken en de knopen aannaaien. Ik denk dat ik er een half uurtje werk aan had.

teacosy1

En zo is je theemuts/jas klaar in 4 uurtjes tijd. En wat een leuk zelfgemaakt cadeautje heb je nu in handen!