Enige tijd geleden kwam vaste klant Clasien bij me langs en ik liet haar het patroon zien van de grote vierkante Cypress sjaal van BC garn. Prachtig patroon, interessante constructie maar wel erg groot. Vonden wij. Dat moest toch ook kleiner kunnen! Een driehoek bijvoorbeeld.

We gingen aan de slag. Clasien breide met 1 streng Scrumptious lace de  driehoekige variant van de grote sjaal en ik begon met het opnieuw tekenen van de telschema's voor de driehoek. Ook heb ik het patroon vertaald naar het Nederlands (ik was toch lekker op dreef).

Vlak voor de zomervakantie waren we beide klaar en kon de sjaal naar Anita om in Jaipur Silk Fino (het originele garen) gebreid te worden. Testbreien is ook belangrijk om de eventuele foutjes uit het patroon te halen en om te zien of het allemaal begrijpelijk is opgeschreven.

Twee weken gelden was het dan zo ver: Beide sjaals zijn af en het patroon na wat kleine verbeteringen ook.

Het resultaat mag er zijn en ik ben er dan ook erg trots op: twee prachtige sjaals en een mooi patroon.

triangel 1small triangel grijs 1 small

Deze sjaal heeft een iets andere constructie dan de meeste driehoekige sjaals. Je begint met het breien van de driehoek met bloemen. Het middenstuk. Vervolgens neem je van de twee randen van het middenstuk steken op. Daarna brei je het kantgedeelte. De sierrand aan de onderkant wordt "aangebreid". Je doet dit door steeds een steek van de sierrand samen te breien met een steek van de sjaal.

Ben je niet zo thuis in deze technieken? Kijk dan eens op onderstaande links voor tips, tricks en uitleg.

Rand aanbreien (video)

Knitted on border

Beide sjaals zijn gebreid op 4mm breinaalden met (lace) garen. De gele sjaal is Jaipur silk fino (h16) 3 x 50 gram, de grijze sjaal met Scrumptious lace (slate) 1 x 100 gram.

LET OP: in een eerder bericht stond dat 2 strengen jaipur silk fino voldoende is om dit patroon te breien, dat is onjuist. Je hebt  3 strengen nodig.

 

Gebreide afmetingen: 220 cm x 90 cm. Toch nog een flinke sjaal!

Je kunt de sjaal in de webshop kopen en het patroon is gratis bij aanschaf van  Jaipur Silk fino.