cladonia cumulus knitting

Deze sjaal stond al eventjes op de pennen. Cladonia van Through the Loops (Kirsten Kapur). Ik zocht een sjaal in streepjes patroon voor Cumulus. Eentje waar ook nog een beetje lace in voorkwam. Om het niet te saai te maken. Cladonia is een halfronde sjaal en die had ik nog niet.

Het uitzoeken van de kleuren was nog lastig, er zijn er veel die goed bij elkaar passen maar niet alles werkte even goed. Ik breide eerst wat proefstrepen.

Uiteindelijk koos ik voor teal en water.

Het breien ging eigenlijk vrij snel. Ik heb steeds de draad aan de zijkant "meegenomen" zodat ik niet ontelbare draadjes moest afhechten. Dat is heel netjes geworden.cladonia3

De rand is is een leuk kantpatroon. Niet te moeilijk en het geeft een extra swing aan het patroon. De gebreide (dubbele) picot rand is vrij los geworden. Ik denk dat dat vooral aan mijn losse hand van breien ligt. Je zou ook een enkele picot kunnen breien om de rand wat strakker te krijgen.

cladonia1

Ik heb de sjaal ook nog opgespannen alhoewel dat met Cumulus niet absoluut noodzakelijk is. Dit garen houdt de vorm uit zichzelf al erg goed vast.

Patroon: Cladonia (Eng. te koop via Ravelry €6.40)

Garen: Cumulus Teal (904) en Water (909). 2 bollen a 25 gram van beide kleuren

Breinaald: 4 mm