Al een tijdje geleden werd de Twist MINi set van Chiaogoo aangekondigd. Goed nieuws voor alle liefhebbers van Chiaogoo en liefhebbers van dunne breinaalden. Op de vakbeurs in Keulen heb ik de MINI sets voor het eerst zelf gezien en even mogen vasthouden en proberen.

Ik ben onder de indruk van de kwaliteit van Chiaogoo en deze set is even goed als alle andere producten van hen. De MINI set is een ieniemini set met allemaal kleine onderdelen. Ik heb zelf inmiddels een leesbril en ik kan je vertellen: die heb je nodig als je ogen niet meer 100% `zijn ;).

Chiaogoo Twist set mini

In deze set vind je:

  • 5 paar naaldpunten (lengte 13 cm): 1,5 mm, 1,75 mm, 2,0 mm, 2,25 mm en 2,5 mm. Verpakt in een canvas opbergtasje.
  • Rode Twist Mini kabels: 35 cm, 55 cm, 75 cm.
  • Accessoire doosje: 6 mini markeerringen, 2 Mini eindstoppers, 2 mini kabels verbinders, 2 mini sleuteltjes, 1 Rode rubber grip.
  • naaldlikte meter
  • Een en ander in een gaas tasje met rits en 2 vakken: 17 x 13 cm

twist mini accessoires

De naalden zijn lekker scherp en gemaakt van RVS. De kabels zijn gemaakt van non-memory staal (knikken niet) en hebben een rode nyon coating. In de kabels zit een gaatje waar je een life line in mee kunt nemen. 

Twist mini naalden dun

Deze set verwisselbare breinaalden is perfect voor de sokkenbreiers onder ons. Ook zijn er nogal wat mensen die met kraaltjes of met heel dun garen breien. Daar zijn deze naalden perfect geschikt voor.

De rode Twist kabels schroef je op de naaldpunten. Gebruik daarbij het rode rubber gripje om de naald vast te pakken en het mini sleuteltje om de kabel vast te zetten. Doe dit stevig maar wees wel voorzichtig, het is allemaal een stuk kleiner en fijner dan de Small of Large sets en daarmee iets kwetsbaarder.

Twist mini set overgang

Alle onderdelen zijn los verkrijgbaar. Je kunt de set dun naar hartelust uitbreiden.

en tenslotte vind ik het heel fijn dat het mapje met de naalden ook in de gewone sets past. Zo kun je al je naalden netjes bij elkaar opbergen. Overigens is het gehele tasje zo klein dat het gemakkelijk in een breitas past om mee te nemen.

mini set in case

 

Let op: De MINI breinaalden en kabels (en accessoires) passen NIET op de andere verwiselebare breinaalden van Chiaogoo!

Kijk hier voor alle MINI Twist sets en accessoires van Chiagoo