sokken breien op een rondbreinaald

Ken je dat? Sokken breien op 4 (of 5) naalden: je bent lekker op dreef en je breit al behoorlijk snel. Ach wat jammer, nu ben je al weer aan het eind van de naald en moet je van naald wisselen. Weg is je snelheid.

Dit herken je misschien ook wel (vraag me niet waarom ik dit weet): in je enthousiasme trek je aan de verkeerde sokkennaald: alle steken eraf!

 

Breien met een lange rondbreinaald heeft veel voordelen. Maar ook  het Magic Loop breien kan nadelen hebben: je kunt weliswaar sneller breien omdat je de helft van de steken ineens breit maar dan moet je die kabel weer doortrekken zodat je aan de andere helft van de steken kunt beginnen.  Allemaal tijdverlies.

sokken breien met Addi sokkenwonder

Snel sokken breien gaat dus het snelst als je de hele tijd door kunt breien en geen tijd verliest met wisselen van naalden. Dan moet je dus een korte rondbreinaald hebben van ongeveer 20-25 cm lengte. Er zijn diverse korte rondbreinaalden te koop , oa van Addi, Hiya Hiya en Chiaogoo. Zie ook de review die ik daarover schreef (met video).

Addi heeft nu de korte rondbreinaald naar een hoger plan getild en iets bijzonders gedaan. Ze hebben een rondbreinaald gemaakt met een korte en een lange naaldpunt. Het belangrijkste nadeel van breien op een korte naald was altijd dat de korte naaldjes niet echt lekker in de hand lagen.

 

Addi heeft heel goed geluisterd naar haar klanten en ze hebben dus 1 naald langer gemaakt. De lange naald hou je in je rechter hand(voor rechtshandigen). Immers met de linker naald DOE je niet zoveel dus die kan wel korter zijn.

Bekijk ook de video die ik gemaakt heb over het breien met deze sokkenaald:

hoe brei je met een Addi sokkenwonder

 

Heb je ook zin om de sokkenwonders eens te gaan proberen? We hebben ze in de maten 2,0-2,5-3,0-3,25-3,5-3,75 (2,25 bestaat helaas niet). Ze kosten € 6,30 en kunnen als brievenbuspost verzonden worden(€1,95, vanaf €50,- gratis)

BESTEL ZE HIER