Dit najaar heeft Addi een nieuwe set sokken breinaalden op de markt gebracht. Het Crasy Trio. Gelijk maar even over de naam want dat viel mij direct op. CraSy zonder Z ? Het idee voor deze naalden komt van een Duitse ontwerpster; Sylvie Rasch. Samen met Addi heeft zij deze sokken naalden ontwikkeld en de naalden zijn naar haar vernoemd.

Magic Loop en DPN

Deze naalden zijn een combinatie van twee populaire technieken om sokken te breien: 4 naalden (DPN's) en Magic Loop. Het Crasy Trio bestaat drie flexibele korte naalden (21 cm). Alle steken staan op twee naalden en je breit met de derde naald. Elke naald heeft een lace punt en een "gewone" punt. De naalden hebben een nikkelvrije coating en zijn van de kwaliteit zoals je die van Addi kent: uitstekend.

Ik brei zelf altijd sokken met de Magic Loop methode omdat ik dan ook twee sokken tegelijk kan breien. En sinds de komst van de korte rondbreinaalden brei ik vooral met deze 23 cm naalden of met Addi's  sokkenwonder. Deze laatste manier is voor mij de snelste maar je bent wel gebonden aan een minimaal aantal steken dat je nodig hebt. Ook minderen naar de teen is een "dingetje".

Ik ben niet gek op DPN's omdat ik altijd de vierde naald kwijt raak en bovendien vind ik dat wisselen van naald vervelend: het schiet niet op.

Ik hou van nieuwe dingen proberen dus ik was direct enthousiast toen ik deze naalden kon gaan proberen.

Breien met Crasy Trio

  • Het duurde een rondje of 10 voordat ik gewend was aan deze naalden. Het lijkt op Magic Loop maar het is niet hetzelfde. Ik had in het begin wat last met de naaldpuntjes die alle kanten op bewegen maar ook dat went. Na een tijdje vind je je eigen manier om de naalden vast te houden. Ik denk dat ik sneller brei dan met Magic Loop en zeker sneller dan met DPN's.
  • Leuk extraatje is de Lace punt aan een kant van elke naald. Niet iedereen houdt van scherpe punten dus dat je kunt kiezen is mooi. De flexibele naalden zijn fijn: je kunt een heleboel fratsen uithalen zonder dat de steken van de naalden glippen. De overgangen naar de kabels zijn prima, je merkt het bijna niet.
  • Als je klaar bent met breien kun je werk helemaal plat neerleggen en plat opbergen. Ook een pluspunt. Zorg er dan wel voor dat je de derde naald erbij in steekt. 
  • Ik heb het niet geprobeerd maar je kunt hele kleine rondjes breien met deze breinaalden. Dat kan met DPN's even goed maar met Magic Loop vind ik dat niet heel fijn. Ook voor mouwen kun je deze naalden heel goed gebruiken (ze gaan tot en met 5 mm!)

Conclusie

  • Dit is een zeer goed doordacht produkt en het werkt echt goed. Belangrijkste voordeel vind ik de snelheid. Nadeel is dat je altijd nog de derde losse naald hebt waar je om moet denken.
  • Als je al gewend bent aan Magic loop dan voel je direct op je gemak met deze naalden.  Ik liet steeds de derde naald vallen omdat ik dat met Magic Loop ook altijd ongestraft doe. Nu lag ik tot vier keer toe onder de bank om de naald te zoeken.......hardleers.
  • Als je vooral met DPN's breit dan moet je misschien even wennen aan het systeem van alle steken op 2 naalden. Ik vermoed dat dat snel zal gaan.
  • Kun je niet uit de voeten met de korte rondbreinaalden zoals het Addi Sockenwunder? Dan zou ik het CraSy Trio zeker aanraden.

Meer informatie?

Addi CraSy Trio is er in de maten: 2,0 -2,25-2,75-3,0-3,25-3,5-3,75-4,0-4,5-5,0 mm 

Ze kosten €14,95 per set van drie breinaalden (vanaf 3,75 mm €15,95). Dat is meer dan de gemiddelde rondbreinaald of DPN set maar bedenk wel dat het echt drie rondbreinaalden zijn. En je krijgt Addi kwaliteit, daar steek ik mijn hand voor in het vuur.

 

LET OP: Addi heeft wat leveringsproblemen vanwege de enorme belangstelling dus nieuwe voorraad kan voor sommige maten wat langer duren helaas. In week 7 worden de eerste Crasy's verwacht

 

Bekijk ook de introductie video van Sylvie Rasch.

Handleiding sokken breien met Crasy Trio (Eng of De)(pfd)