Bel voor vragen: 058 - 30 10 000

Eucalan wolwasmiddel

Eucalan wasmiddel-Lavendel

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 11,50

Eucalan is een speciaal wasmiddel voor wol.


Groot voordeel van Eucalan is dat je dit niet hoeft uit te spoelen. Dus blijven je gebreide werkstukken mooi. Want op je zorgvuldig gebreide werkstukken ben je natuurlijk zuinig. Gelukkig hoef je wol niet zo vaak te wassen. Een keer flink luchten doet vaak al wonderen maar als je dan gaat wassen wil je ook dat je gebreide wollen sjaal of trui mooi blijft. Voor die wasbeurten adviseren wij Eucalan.


Eucalan is een speciaal wolwasmiddel voor fijne en delicate weefsels en (wol) mengsels. Een natuurlijk en mileuvriendelijk wasmiddel gebaseerd op lanoline. Eucalan is zuinig in gebruik: je hoeft maar een klein beetje Eucalan te gebruiken bij het wassen van je werkstuk (5 ml Eucalan op 4 liter water). Uitspoelen is niet nodig. 


Kijk ook eens bij de ander geuren: Eucalyptus, Jasmijn, of Neutraal (zonder geur).

Eucalan
Onze klantbeoordelingen

Snelle verzending. Lees meer.

Gratis verzending boven €50,00.
Lees meer over verzenden

14 dagen niet goed geld terug garantie.

Bel of email ons voor meer informatie. info@wereldwol.nl of 058-30 10 000

Productbeschrijving

Details

Eucalan, fles 500 ml, geur Lavendel

Werkwijze:

Handwas: voeg 5 ml water toe aan 4 liter handwarm water. Doe het werkstuk in het water en laat het inweken gedurende 15 minuten(minimaal). Knijp enige tijd voorzichtig in de wol om vuil eruit te werken. Knijp vervolgens zoveel mogelijk water uit het werkstuk (niet wringen!) en laat het water weglopen. Naspoelen is NIET nodig. Rol je werkstuk op in een handdoek om de rest van het water eruit te drukken. . Leg je werkstuk plat neer en trek het voorzichtig in vorm (gebruik evt spelden). Laat (plat) drogen uit direct zonlicht. Sommige werkstukken zoals lace sjaals moet je opnieuw opspannen en laten drogen.

Wasmachine: . Leg je artikelen in de trommel en voeg 15 ml Eucalan toe aan was en wasverzachterlade. Draai een wolwasprogramma. Droog het werkstuk zoals hierboven beschreven. Gebruik indien mogelijk alleen een spoelprogramma en voeg Eucalan toe aan de wasverzachterlade. Wij raden machinewas ten zeerste af voor Lace sjaals!

Lees hier meer over wassen met Eucalan (met video)

Extra informatie

Extra informatie

Merk Eucalan

Wasvoorschrift

Veel van onze breigarens zijn handgeverfd en gesponnen van mooie materialen. Deze materialen zijn kwetsbaar. Dat vraag om de juiste behandeling bij het wassen van je werkstuk.

Handwas Tenzij anders is aangegeven adviseren wij om alles met de hand the wassen. Gebreide kanstjaals zijn zeer kwetsbaar en kunnen gewoonweg niet in de machine..

Gebruik een mild wasmiddel. Een wasmiddel speciaal bedoeld voor gebreide wol is zeer aan te raden. Bijvoorbeeld Eucalan Het voordeel van deze wasmiddelen is dat je niet hoeft te spoelen waardoor de kans op vervilten en vervormen klein is.

Help! de wol geeft af bij het wassen (en het breien)!; het afgeven/aflaten van verf tijdens het wassen (en soms tijdens het breien op je handen) kan voorkomen bij handgeverfde breigarens. Na het verven worden de garens gewassen maar soms blijft er nog enige verf achter. Ook bij een tweede keer wassen kan er nog verf in het spoelwater zitten.

9.3 out of 10 based on 786 ratings.